2 weeks left.. - Reisverslag uit Isla de Tenerife, Spanje van Lotte Scheijven - WaarBenJij.nu 2 weeks left.. - Reisverslag uit Isla de Tenerife, Spanje van Lotte Scheijven - WaarBenJij.nu

2 weeks left..

Blijf op de hoogte en volg Lotte

04 Oktober 2013 | Spanje, Isla de Tenerife

Jaa de tijd vliegt enorm snel. Het is vandaag nog maar 2 weken en dan ben ik alweer terug in het koude o zo koude Nederland. Terwijl het hier nog steeds 30 graden is en jullie al de winterlaarzen en winterjassen de kast uit halen.. Time flies when you are having fun zullen we maar zeggen. Nor maar 7 officiele werkdagen en dat zit het avontuur er al zo goed als weer op. Ik heb namelijk gister te horen gekregen dat we de 18e rond 9 uur s morgens al de vlucht via Tenerife Noord hebben naar Madrid waar we weer moeten overstappen. Vervolgens komen we rond 6 uur s avonds aan in Amsterdam. Weer een hele reis dus voor een vlucht van normaal 4 uurtjes..
Er is weer vanalles gebeurd te laatse weken. Aller eerst is er niet echt veel meer te doen in Spa en mogen we zowat elke dag rond half 5 al naar huis. Erg jammer want zo vervelen we ons dus allemaal kapot en zitten we de uren af te tellen.
Veel mensen die in de Spa komen denken dat wij ook Spaans zijn en gaan vervolgens vloeiend, super snel spaans tegen ons praten. Waarop wij vervolgens standaard reageren: Los siento, no hablo espanol. Uno momento por favor om vervolgens een van de mede collegas te gaan halen haha.
Laatst is er geld kwijt geraakt in de Spa. We denken dat een belgische vrouw de envelop heeft mee genomen. Ze had 2 pedicures en een Stempel massage geboekt en heeft denken wij maar 1 keer betaald voor beide behandelingen en vervolgens de envelop met geld meegenomen. Was nog een heel drama aangezien ze amper engels kon en wij dus moesten vragen aan haar of ze misschien de envelop perongeluk had mee genomen.. Beetje ongemakkelijk om haar aan te vallen zowat. Zij zegt natuurlijk dat ze niks heeft en dat ze 2 keer betaald heeft.
Ze hebben de envelop nu in een kluis gelegd en moeten nu dus elke keer als ze geld moeten wisselen of als ze met geld betalen naar de kluis lopen in een ander kamer om daar het geld in te doen. Beetje onhandig maar ze willen geen risico nemen dat het nog eens gebeurd. Aangezien mijn Manager en de mede collega waarbij het gebeurd is het geld uit eigen zak moeten terug betalen.
Verder word ik de laatste weken elke morgen wakker van óf honden die aan het blaffen zijn óf die vervelende haan die aan het kuukelen is óf van de schoonmaaksters die met een hoge druk spuit de tegels om het zwembad aan het schoonmaken zijn. Niet echt een pretje dus elke morgen rond 7 uur. Vervolgens word ik ook nog eens elke morgen 5 minuten voor mijn wekker af hoort te gaan wakker.
En ja verbazingwekkend maar ik ben aan het lezen hier, en niet zomaar boeken. Nee Nena en ik hebben ons op de 50 tinten serie gestort. We hebben dan ook deel 1 en 2 in een kleine maand uitgelezen. En ben nu dus bezig in deel 3 die Pap en Mam voor me mee genomen hadden.
Jaa erg leuk Pap en Mam zijn vorig weekend op bezoek geweest. Vrijdag 27 september moest ik nog werken en ben ik vanuit werk meteen naar appartement van Pap en Mam gelopen. Daar heb ik nog half uurtje moeten wachten tot ik Pap en Mam in de ford fiesta voorbij zag scheuren haha. Ik had verwacht dat ik enorm zenuwachtig zou zijn om ze te zien maar mijn blijheid nam de overhand. Nadat we elkaar even geknuffeld hebben zijn we gaan inchecken en daarna een hapje gaan eten om gezellig bij te kletsen. Daarna zijn we lekker gaan slapen want in die 4 dagen dat ze hier waren hadden we genoeg op de planning staan om te bezichtigen.
De zaterdag zijn we vroeg (te vroeg haha) opgestaan om via west naar het noordelijke deel alle dorpjes te gaan bekijken. We wouden om 9 gaan ontbijten maar helaas was nog niks open. Toen hebben we lekker ontbeten in een klein restaurantje bij de kloof van Masca. Echt een heel erg mooi gebied. De steile bergen en de smalle wegen met afgronden waren weer een uitdaging voor Mama maar we hebben het overleefd. Vervolgens zijn we naar het Westelijkste deel van Tenerife gereden. Waar we het mooie uitzicht hadden over de kliffen van Los Gigantes. Ze hebben we een hele kust route afgelegd en zijn we in een aantal dorpjes gestopt. Toen we vervolgens weer terug kwamen in Puerto de Santiago hebben we nog even aan het zwembad gelegen die op de foto's een stuk groter leek haha.
De zondag zijn we via een natuurpark naar de El Teide gereden (de hoogse berg en tevens ook de hoogste vulkaan van Tenerife). Want ja Tenerife heeft maar liefst 411 vulkanen op het eiland. De weg naar de El Teide was echt adembenemend mooi. De lava brokken die tussen de bomen lagen. Ik heb als een klein kindje tegen het raam aangeplakt gezeten om alles te kunnen zien haha :P. We waren op precies de goede tijd daar want de zon stond mooi op de El Teide. Ik ga dadelijk wat foto's erop zetten dan hebben jullie een indruk.
Toen zijn we naar La Orotava gereden waar net een Prosessie bezig was toen wij daar aankwamen. De mensen allemaal netjes gekleed en de mensen van de kerk die het grote standbeeld van Jezus sierlijk dragen en bewegen. Het dorp was echt heel mooi en oud. Vervolgens zijn we naar een leuk tapas restaurantje gegaan waar we heerlijk gegeten hebben. Vergeet vooral het heerlijke chocolade taartje als dessert niet. hmmmmmm.
Vervolgens zijn we door gereden naar Puerto de la Cruz. Hier wouden we gaan bekijken maar omdat zondag was waren niet alle winkels open en we waren al best wel moe van de lange rit in de auto, dus hadden besloten om terug te rijden naar appartement om nog even te genieten van de zon aan het zwembad. Daarna zijn we weer lekker gaan uiteten en hebben we nog in appartement een boek gelezen op het balkon. Ik hoef voor de komende weken niet meer te uiteten. We gingen namelijk ontbijten, lunchen en uiteten beetje te veel van het goede soms haha.
De maandag hebben we een chill dagje ingelast en zijn we naar Los Gigantes gegaan om op een boot dolfijnen te gaan spotten. Echt heel erg leuk en we hebben dan ook wel meer dan 12 dolfijnen gezien. Foto's volgen. Daarna hebben we nog even aan zwembad gelegen en zijn we voor de verandering weer gaan uiteten haha.
Dinsdag was helaas alweer de laatste dag en zijn we naar de Spa gegaan. Als verrassing mochten we Papa en Mama een behandeling geven. Mama kreeg wat extras omdat ze pas jarig was geweest. Mama had de fruit ritual en Papa kreeg een 55 minuten massage van Nena. Vervolgens mochten we met zun 3e genieten van de Spa.
Daarna was het helaas al snel tijd om weer afscheid te nemen na een super leuk weekendje.. Afscheid ging gewoon goed en ik zie ze al weer over 2 weekjes.
Oma heel erg bedankt voor de enorme snoepzak haha! Erg leuk dat je dat gedaan hebt.
Verder hebben Nena en ik morgen weer eens gezamelijk vrij en gaan we naar Puerto de la Cruz om onze laatste souveniertjes in te slaan. Dan moet ik zondag nog werken en ben ik maandag en dinsdag weer lekker vrij. De volgende zaterdag zijn we ook samen vrij en gaan we naar Siam Park dat is het grote Waterkingdom. Een enorm groot waterpark. Ik ben benieuwd.
En zoals ik al zei, de tijd vliegt hier voorbij dus ik ga nog goed genieten van de laatste 2 weken hier.
Ik zie jullie allemaal snel weer!!

Dikke kus x

• 05 Oktober 2013 - 10:49

Truus:

Hee Lotte,
    Time flyes when you have fun. Dit is bij jou zeker het geval. Hard werken en toch lekker genieten van de mooie dingen die het land je biedt. Jij zult er zeker veel geleerd hebben.
    Geniet van de laatste weken en we zien je weer in Nederweert.

groetjes uit Baexem