Eerste werkdagen
Blijf op de hoogte en volg Lotte
30 Juli 2013 | Spanje, Isla de Tenerife
De eerste dag ben ik met mijn manager bij holliday villages gaan promoten. Dat is een bijeenkomst met informatie over het hele hotel voor mensen die net aangekomen zijn. Hier stonden wij om vragen te beantwoorden en mensen behandelingen proberen aan te smeren. Vind ik maar niks haha laat mij maar lekker in de spa staan.
Vervolgens heb ik alle dingen achter de receptie in de spa geleerd. Stap voor stap mochten we steeds meer klanten gaan helpen en ze uitleg geven over het circuit in de spa.
In de spa hebben we aanbiedingen voor de mensen die 7 dagen of langer blijven. Deze mensen krijgen tickets die wij het hele park rond mogen brengen. Is niet echt een pretje midden in de zon een complex van 518 kamers enkele folders rond te brengen. Zo hebben we blokken van a tot en met n, en dan heb je bijvoorbeeld een ticket in een blok, waar je vervolgens het hele complex voor over moet. Daarna mochten we zelf gebruik maken van de spa. Dit was echt heel erg lekker.
Ik heb wat foto's mogen maken dus deze zet ik er dadelijk ook op. De spa bestaat uit een zwembad met 32 massage jets, een jacuzzi, een dompelbad, een sauna, een turksstoombad, een aromabad, 10 verschillende douches, een apart bad en een relaxruimte met 5 verwarmde stoelen. Echt heel erg mooi.
Dag 2 mochten we weer mensen helpen achter de balie en ze rondleiden in de spa. Ook hebben we bij een behandeling van een vrouw mogen kijken. De behandeling bestond uit een scrub, een pakking, hoofdmassage, kleine gezichtsbehandeling en een rugmassage. Dat was erg leuk om te zien.
Ook hebben we wel beetje moeten lachen want die vrouw was laten we zeggen erg stevig en paste net op de behandelstoel. De behandelaar moest de vrouw met moeite omhoog pompen haha.
Dag 3 heb ik al meteen in mijn eentje de spa mogen openen. Mamen (mijn manager) is erg tevreden over mij en het is dan ook erg gezellig. De band tussen alle mede werkers is erg gezellig en niet alleen maar met werk bezig. Er word dus flink gegrapt en gelachen.
Ook heb ik al een aantal uur alleen achter de balie mogen staan. Dat is soms wel moeilijk want er komen ook spaanse klanten langs die dus werkelijk geen woord engels kunnen. Ook vind ik het erg moeilijk om van engels opeens over te schakelen naar duits. Normaal sprak ik redelijk duits maar ik zit nu zo in het engels dat ik er gewoon niet meer aan uitkom als er een duitse gast voor me staat. Daar ga ik dus nog even aan werken. Mijn werkdagen zijn zo als jullie lezen voornamelijk receptie geweest. Volgende week beginnen we met het leren van de massages. Daar ben ik erg benieuwd naar aangezien ze ook met de armen masseren en ik een allergie heb voor sommige massageolieën. Even kijken hoe ik hier op ga reageren dus.
Het feit dat ze me al alleen laten openen en achter de balie laten staan vind ik erg fijn. Dat geeft me wel het gevoel dat ze me vertrouwen en ze vinden dat ik het goed doe. Ook heeft mijn manager al een paar keer benoemd dat ze vind dat we zo goed met klanten om kunnen gaan.
De eerste dag heb ik met een man van 40 samen gewerkt. Hij heeft me veel geleerd en heb erg met hem kunnen lachen. Zo maakte hij een fout bij een man. Hij dacht dat de man voor de pedicure kwam terwijl hij eigenlijk voor de sportschool kwam. De man was echt van uhhh pedicure noo dat is niet voor mij. Ik was samen met hem afgewerkt en onder weg naar huis zei hij net voor we gingen. I liked working with you haha :P. De klik in het team is erg goed en dat bevalt me wel.
Verder heb ik vandaag mijn eerste eigen was gedraaid hier in het hotel. Was nog best lastig zonder Mama die zegt wat er wel en niet bij kan. Nu hebben wij ook nog eens dat we per wasserette 5 euro moeten betalen. Niet echt goedkoop dus als je je pakje en kleren moet wassen. Vandaar dat ik dus maar gewoon wat zwarte onderbroeken bij mijn gekleurde was heb gegooid. Helaas zijn deze er wat pluizig uitgekomen haha. Maar ja daar doen we het maar mee dan. Voor 5 euro ga ik niet alles scheiden en apart wassen.
Ook hebben jullie kunnen zien dat wij geen normaal wit strand hebben. Nee wij hebben een zwart strand. Erg apart en vooral ergggg warm. De zee is wel mooi groen/blauw.
Ik ga lekker in mijn bedje kruipen aangezien mijn benen helemaal op zijn van al die uren staan achter de balie, vervolgens 69 folders hebben moeten rondbrengen en daarna nog die leuke berg omlaag hebben moeten aflopen.
Ik ga genieten van mijn 2 daagjes vrij. Kijken of we weer wat bruiner kunnen worden :).
Hoe is het bij jullie nog in Nederland?
Dikke kus xx Lotte
31 Juli 2013 - 10:18
Marjo Janssen:
hallo lotte,
wauw dat klinkt allemaal geweldig! De spa /zwembad ziet er erg mooi uit. Fijn om je zo enthousiast te horen. Ik heb getwijfeld of ik naar tenerife zou komen voor mijn wenkbrauwen (het was weer zo ver) of dat ik naar de Moesemanstraat zou fietsen, heb toch maar voor het laatste gekozen dan was ik eerder terug.....
Hoe heet je hotel dan kan ik eens google.
Veel plezier xxx -
31 Juli 2013 - 14:06
Lotte Scheijven:
Haha dat is inderdaad in verstandige keuze geweest. Ik heb het goed naar mijn zin. Mijn stage hotel heet Costa Los Gigantes. Heel erg mooi maar wel echt een familie hotel dus voor je rust moet je er niet heen gaan.
xxx -
08 Augustus 2013 - 16:51
Jill Penders:
Hee Lotte,
Ik vond het jammer dat je niet op mijn verjaardag kon komen.